Xavier Sàez inaugura l’exposició de Ricard Vinyes a Barcelona


Xavier Sàez durant la inauguració de l’exposició sobre Ricard Vinyes, a l’auditori de La Pedrera de Barcelona.

Aquest vespre s’ha inaugurat a l’edifici de La Pedrera de Barcelona, davant tres-centes persones, l’exposició “Descobrint Ricard Vinyes, el pianista de les avantguardes (1875-1943)”, produïda per la Fundació Caixa Catalunya i l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) de Lleida.
 
Els presidents de les dues institucions promotores, Àlex Susanna i Xavier Sàez, han obert aquesta mostra, primera activitat de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 que se celebra fora de les Terres de Ponent, amb la voluntat de divulgar i promoure el patrimoni cultural lleidatà.
 
L'exposició, que el més vinent es podrà veure al Museu Morera, reivindica i difon la polièdrica personalitat del pianista lleidatà Ricard Vinyes, la figura del qual ha estat comentada per Màrius Bernadó, comissari de l’exposició, i Juan Manuel Bonet, crític d’art i assessor de l’exposició.
 
Finalment, la mezzosoprano Elena Gragera i el pianista Anton Cardó han interpretat peces d’aquest compositor i obres d’altres músics que va estrenar Ricard Vinyes o que li van ser dedicades.

06-02-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019