Amposta representarà Catalunya en la I Exposició Internacional de Capitals Culturals


D'esquerra a dreta: Rodolfo Maslias, secretari general de la Xarxa Europea de Capitals Culturals (ECCM); Joan Maria Roig, alcalde de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006; Spyros Mercouris, president d'honor de la ECCM i comissari de la I Exposició Internacional de Capitals Culturals, i Xavier Tudela, president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, a l'Ajuntament d'Atenes (Grècia).

La ciutat d'Amposta (Montsià), actual Capital de la Cultura Catalana, representarà Catalunya en la I Exposició Internacional de capitals culturals, que se celebrarà a Grècia, del 27 de març al 14 de maig, segons que ha informat avui l'organització Capital de la Cultura Catalana.

Inicialment, l'Exposició tindrà lloc a Patres, com a Capital Europea de la Cultura d'enguany. Posteriorment, altres ciutats europees, com ara Atenes, Luxemburg, Berlín, Cracòvia, etc. podran acollir aquesta exposició, on es mostrarà el que són les capitals de la cultura, que varen néixer fa vint anys. Atenes fou la primera capital cultural de la història, amb la denominació de Capital Europea de la Cultura 1985. En els territoris de parla catalana han estat designades fins ara com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006 i Lleida 2007.

El mateix 27 de març, dia de la inauguració de l'exposició, Amposta presentarà públicament a Patres la seva Capital de la Cultura Catalana 2006, en un acte al qual assistiran representants de capitals culturals d'arreu del continent europeu.

D'altra banda, Amposta acollirà l'Assemblea de la Xarxa Europea de Capitals Culturals (ECCM) el proper mes d'octubre. Serà la primera vegada que Catalunya acull oficialment als representants de les capitals europees de la cultura.

02-04-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024