Els castells reben l’acreditació com a Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra


Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, lliura a Miquel Botella, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el diploma que acredita als castells com a un dels 7 tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra.

La ciutat de Valls (Alt Camp) ha acollit aquest dilluns al vespre, dia 16 de novembre, l’acte de reconeixement als castells com un dels 10 Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra, iniciativa promuguda per l’organització Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) amb la voluntat de projectar, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural immaterial català i andorrà. Un total de 100 propostes van optar a convertir-se en tresor del Patrimoni Cultural Immaterial. Elegits per votació ciutadana de 37.418 persones, els 10 Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra són els següents:

- Diada de Sant Jordi
- Sardana
- Castells
- Foc de Sant Joan i la Flama del Canigó
- Representacions de la Passió de Jesucrist
- Balls de Diables -diables+correfocs-
- Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell
- Festa Major de Vilafranca del Penedès
- Festa de la Misteriosa Llum de Manresa
- Patum de Berga

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha lliurat al president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (http://www.cccc.cat), Miquel Botella, amb la presència de membres de la resta de Junta Directiva de la Coordinadora, el diploma que acredita als Castells com a tresor del patrimoni cultural immaterial català i andorrà. L’acte s’ha celebrat a l’Ajuntament de Valls, ciutat bressol del món casteller.

Actualment, la Coordinadora, l'única entitat que agrupa les colles castelleres, està formada per gairebé seixanta colles. És regida per una Junta Directiva formada pels representants de dotze colles, repartides per tota la geografia catalana, elegits en assemblea cada tres anys.

17-11-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024