Jaume Vives distingit a títol pòstum amb la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana


Jaume Vives

L’Organització Capital de la Cultura Catalana ha concedit avui a títol pòstum la Medalla d’Or a Jaume Vives i Sobrino. Jaume Vives (Badalona, 1953-2009), en la seva condició de regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, fou l’artífex de l’assoliment per part de Badalona de la Capital de la Cultura Catalana 2010. La Medalla li serà lliurada a la seva vídua el dia de la inauguració de Badalona 2010, el proper 30 de gener.
 
En fer pública la concessió, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha manifestat que “el treball que Jaume Vives va desenvolupar i la seva voluntat de sumar complicitats institucionals i ciutadanes va fer possible que la tercera ciutat de Catalunya per població sigui el referent cultural per a tot l’àmbit lingüístic català com a Capital de la Cultura Catalana 2010. És just que ara que Badalona inicia la capitalitat cultural se li reconegui plenament aquest treball”.
 
La Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana va ser instituïda l’any 2006, per l’organització promotora de la capital cultural, amb la voluntat de reconèixer aquelles persones o entitats que s’han distingit pel seu suport a la capital de la cultura i els objectius que representa.
 
Jaume Vives serà la tercera persona en rebre la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana. Anteriorment l’han rebuda Josep Bargalló, pel suport que va donar a la capitalitat cultural en la seva etapa com a conseller primer del govern de Catalunya, i Joan Maria Roig, per l’excel.lent capitalitat cultural que Amposta 2006 va desenvolupar quan ell era l’alcalde d’aquesta ciutat de les Terres de l’Ebre. En el cas de representants institucionals, l’organització Capital de la Cultura Catalana només atorga la Medalla d’Or quan han deixat les seves responsabilitats institucionals i mai durant l’exercici del càrrec.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. L'organització promotora de la Capital de la Cultura Catalana desenvolupa també periódicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres ha desenvolupar campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, etc.

10-01-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024