Badalona inaugura dissabte vinent la seva Capital de la Cultura Catalana 2010


Acte de cloenda de Figueres 2009, ciutat que dóna el relleu a Badalona aquest proper dissabte com Capital de la Cultura Catalana.

La ciutat de Badalona, que amb 217.000 habitants és el tercer municipio amb més població de Catalunya, farà dissabte vinent, dia 30 de gener, l’acte d’obertura de la seva Capital de la Cultura Catalana 2010, setena capitalitat cultural de l’àmbit lingüístic català després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009 i abans no sigui el torn d’Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra) 2011.
 
L’acte institucional d’obertura s’iniciarà a les 19.00 h. al Teatre Zorrilla. Posteriorment, a les 21.00 h., hi haurà un concert gratuït de Marc Parrot d’homenatge als 50 anys de la Nova Cançó, al Pavelló de la Plana.
 
Badalona va ser elegida Capital de la Cultura Catalana 2010 per un jurat constituït per Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears; Anna M. Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra; David Serrat, anterior rector de la Universitat de Vic; Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Joan Viñas, rector de la Universitat de Lleida.
 
Durant tot l’any de la seva capitalitat cultural Badalona desenvoluparà un ampli programa d’actes per a mostrar la seva potència cultural. Trimestralment s’editarà una agenda informativa, en la qual estarà reflectida, dia a dia, tota l’oferta de la capitalitat cultural.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. L'organització promotora de la Capital de la Cultura Catalana desenvolupa també periódicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres ha desenvolupar campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, etc.

26-01-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024