Badalona clou el Festival Internacional de Màgia de la Capital de la Cultura Catalana 2010 amb la presentació del llibre “Mags i màgia a Catalunya”
Un nombrós públic que omplia la sala d’actes del Museu de Badalona ha assistit aquest vespre a la presentació del llibre “Mags i màgia a Catalunya”, darrera activitat de la desena edició del Festival Internacional de Màgia, Memorial Li-Chang, que enguany ha coincidit amb la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010.
El conegut i popular mag Juan Tamariz ha fet una llarga dissertació sobre la màgia, que ha acompanyat d’alguns jocs que han fet gaudir plenament als assistents. En paraules de Jordi Serra, alcalde de Badalona “la màgia és ja un dels emblemes culturals de la ciutat”.
Amb “Mags i màgia a Catalunya”, l’autor Alain Montilla, Alain Denis, fa un repàs per la història de l’il·lusionisme. Des de temps antics fins a l’actualitat, centrant el discurs en l’evolució d’aquesta art escènica a Catalunya, on començà a tenir importància a partir del segle XIX. El material gràfic inèdit que ha recuperat Alain Denis, durant la seva carrera artística, ha servit per descobrir la biografia i la trajectòria dels primers mags catalans.
Personatges sorprenents com Fructuós Canonge, neteja bótes de la Plaça Reial, que es convertiria en un dels mags més emblemàtics de la història de l’il·lusionisme a Catalunya; Joaquim Partagàs, responsable del primer teatre dedicat exclusivament a la màgia que es va obrir a casa nostra, i fundador de la cèlebre botiga El Rei de la Màgia; Joan Forns, Li-Chang, l’irrepetible mag badaloní de renom internacional, considerat un dels grans il·lusionistes del segle XX.
"Mags i màgia a Catalunya" no oblida als mags d’avui, que amb els seus jocs de manipulació i habilitats han contribuït a fer gran la màgia a Catalunya: Hausson, l’il·lusionista Xevi, el màgic Andreu, Enric Magoo, Selvin, el mateix Alain Denis o, el mag Lari, són alguns dels més destacats.
13-03-2010 |