Sant Jeroni de la Murtra acollirà dissabte vinent, dia 20 de març, l’acte de lliurament dels diplomes als 7 tresors del patrimoni cultural material de Badalona
L’antic monestir de Sant Jeroni de la Murtra, joia del gòtic català del segle XV, testimoni d’importants esdeveniments històrics, acollirà dissabte vinent, dia 20 de març, a les 13.30 h., l’acte de lliurament dels diplomes acreditatius dels 7 tresors del patrimoni cultural material de Badalona.
Elegits per votació ciutadana de 5.481 persones, durant el període del 9 al 29 de novembre de l’any passat, els 7 tresors del patrimoni cultural material de Badalona són els següents:
1 - Sant Jeroni de la Murtra (Jaume Aymar, responsable del monestir)
2 - Ciutat Romana de Baetulo (Joan Mayné, director del Museu de Badalona)
3 - Patí de Vela (Sergi Ruiz, president del Club Natació Badalona)
4 - Destil.leria Anís del Mono (Antonio Guillén, gerent)
5 - La Rambla (Jordi Serra, alcalde de Badalona)
6 - Conjunt històric de Dalt la Vila (Mateu Chalmeta, regidor de Cultura i Patrimoni Cultural)
7 - Gegants Anastasi i Maria (Xavier Leoz, president colla gegantera de Badalona).
(entre parèntesi, el nom de la persona que està previst reculli el diploma)
La campanya d’elecció dels 7 tresors del patrimoni cultural material de Badalona ha estat promoguda per l’organització Capital de la Cultura Catalana i l’Ajuntament de Badalona. S’ha desenvolupat amb la voluntat de divulgar i projectar el patrimoni cultural material de Badalona d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits, a més d’establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer de manera sintètica la riquesa patrimonial de Badalona, alhora que s’ha promogut la participació ciutadana. Aquesta activitat s’ha dut a terme en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010.
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. Aquesta organització desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres ha desenvolupar campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra. Xavier Tudela és el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.
16-03-2010 |