La Capital de la Cultura Catalana Tarragona 2012 presenta el seu logotip


Sessió informativa sobre les capitals de la cultura catalana.

La tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo, acompanyada pel president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, i del dissenyador del logo, Miguel Villalba, ha presentat el logotip de la que serà novena Capital de la Cultura Catalana de la història.

Aquest mateix dilluns, dia 18 d’abril, s’ha fet també una sessió informativa sobre el que ha estat la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010 i el que està essent Escaldes-Engordany 2011. Hi ha participat Jordi Albaladejo, director de Cultura de Badalona, i Montserrat Planelles, comissària d’Escaldes-Engordany 2011, a més de Carme Crespo i Xavier Tudela.

Logotip

El Logotip Tarragona 2012 Capital de la Cultura Catalana és obra de Miguel Villalba Sánchez (Elchicotriste) nascut a Tarragona el 1972. El logotip és una mostra de creativitat, innovació, esclat, rauxa, focs d’artifici. Art en definitiva, una aposta per les arts visuals, fugint del convencionalisme. La imatge identifica: l’aquarel.la és creació, el blau és el mar, el color taronja volcànic el patrimoni, el reflex del sol. Miguel Villalba Sànchez ve del món del còmic. Una aposta arriscada, però que agrada i demostra la força de les noves generacions.


Estratègia Tarragona 2012

Després de la presentació del logotip, Carme Crespo ha detallat les principals línies que desenvoluparà Tarragona 2012. Són les següents:

- Promoure les activitats culturals que ja donen relleu i projecció internacional a Tarragona, tot aprofitant la Capitalitat de la Cultura Catalana.

- Integrar en una sola marca (Tarragona 2012) tota l’activitat cultural, festiva i turística de la ciutat, que és molt potent i té projecció internacional.

- Tarragona té tres Patrimonis de la Humanitat per la Unesco: el llegat romà, els castells i la dieta mediterrània

Es treballarà en diferents fronts, però principalment, implicant les persones que excel·leixen en l’activitat cultural a la ciutat (com la llarga llista de distingits amb els diplomes culturals, des de David Balcells, a Miquel Vendrell, Pep Escoda, Àngel Òdena, Arantxa Sagardoy, Belén Macías, Paco Enlaluna, Anna Maria Bofarull, Jesús Monllaó, Marta Mateu, Josep Lluís Montesinos, les corals i els grups de teatre) o com Josep M. Rosselló, entre d’altres


S’aprofundirà en les activitats que ja s’organitzen, tot i que n’hi haurà d’inèdites sota el paraigües de la candidatura:

- “La promesa de Dalí”, documental, exposició, performance.

- Concurs de Focs artificials Ciutat de Tarragona extraordinari (els guanyadors dels darrers cinc concursos).

- Concurs de Castells

- SCAN Tarragona 2012

- Tàrraco Viva

- Festival Internacional Dixieland, Festival Internacional de Cinema REC, Festival ETC d’est.

- Festes majors de Sant Magí i Santa Tecla.

- Un Muda’t amb més “potència” per posar en valor la cultura i tradició catalana de les entitats i esbarts de Tarragona.

- Rodatge de les pel·lícules dels cineastes J. Monllaó “Fill de Caín” i A. Bofarull “Sonata per a violoncel”. Tarragona plató de cinema.

- Posada en marxa de la “Casa de les Lletres”.

- Desenvolupament del pla de gestió i artístic de les arts escèniques de Tarragona, redactat pel director de teatre tarragoní Ramón Simó.


Eines

- Es posarà en funcionament el web www.tarragona2012.cat en menys d’un mes.

- Presència a www.ccc.cat el web de la Capitalitat Catalana de la Cultura.

Suports

Recollir el suport de voluntaris i organitzadors de la candidatura de Tarragona 2016 a la capitalitat cultural europea i de totes les entitats i actors del teixit cultural.

Programació

- Espectacle inaugural, probablement al Teatre Tarragona, de caire institucional, prenent el relleu d’Escaldes Engordany que té la capitalitat aquest any.

- Després, un espectacle d’inici més vinculat a l’activitat cultural tradicional (Esbart Santa Tecla).

- Un altre espectacle central, a l’equador, que podria coincidir amb l’ETC.

- Una cloenda, vinculada amb l’ activitat festiva i cultural de la ciutat.


Nous equipaments

El 2012 estarà en marxa el Teatre Tarragona. La ciutat tindrà més de 3.000 butaques.

Es disposarà de nous espais per exhibir el nostre potencial cultural: Tabacalera (Capsa Jove) i altres espais. Gran centre social i cultural, pot esdevenir un dels espais de referència en els actes de la Capital de la Cultura Catalana.

Nou equipament com el Centre d’Art Contemporani de Tarragona, un lloc per als creadors i per impulsar les arts visuals.

20-04-2011


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024