Escaldes-Engordany acollirà la proclamació dels jugadors de futbol patrimoni de la humanitat d’Argentina, Brasil i Mèxic


El Comú d’Escaldes-Engordany acollirà la darrera setmana d’aquest mes de juliol, en la seva condició de Capital de la Cultura Catalana 2011, la roda de premsa de proclamació del jugador de futbol d’Argentina, de Brasil i de Mèxic que seran investits, per votació ciutadana, “patrimoni esportiu històric de la humanitat”.

La iniciativa és del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), organisme que està desenvolupant aquesta campanya des de fa més de tres mesos.

Un total de 42 jugadors de futbol argentins aspiren a convertir-se en patrimoni esportiu de la humanitat. Pel que fa al Brasil, el nombre total de jugadors que hi aspiren és de 57. Finalment, per part de Mèxic hi ha 41 jugadors que els ciutadans consideren que poden aspirar a ser declarats patrimoni esportiu de la humanitat. El nom de tots els jugadors es pot veure al website del Bureau (www.ibocc.org), des d’on qualsevol ciutadà del món pot participar en la votació. Fins ara, ja han votat més de dues-centes mil persones. El 24 de juliol, coincidint amb la final de la Copa Amèrica de futbol, s’acaba el termini de votació.

Segons que ha declarat Xavier Tudela, president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, que inclou també la Capital de la Cultura Catalana, “que Escaldes-Engordany aculli la proclamació dels jugadors argentins, brasilers i mexicans patrimoni esportiu de la humanitat, ens permetrà també parlar sobre el Principat d’Andorra, en una notícia que donarà la volta al món. Serà, sens dubte, un instrument positiu de gran projecció internacional pel país. Estic segur que molta gent descobrirà, o redescobrirà, Andorra”.

L’elecció, per votació ciutadana, dels jugadors d’Argentina, Brasil i Mèxic patrimoni esportiu històric de la humanitat és la quinzena campanya que realitza el Bureau Internacional de Capitals Culturals. En els darrers quatre anys n’ha dut a terme sobre el patrimoni cultural material, immaterial i els grans personatges de la humanitat en diversos llocs del món, especialment als continents europeu i americà.

12-07-2011


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024