Ripoll inicia la preparació de la seva Capital de la Cultura Catalana 2013


D’esquerra a dreta: Ramon Santanach, regidor de Cultura i Educació; Jordi Munell, alcalde de Ripoll, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, s’ha reunit amb l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, diversos regidors i tècnics de l’ajuntament de Ripoll per a iniciar la preparació de la Capital de la Cultura Catalana 2013.
 
D’acord amb el que s’ha acordat a la reunió, abans de final d’any estarà enllestida la imatge gràfica de Ripoll 2013 i, també en les properes setmanes, es constituirà el Comitè Organitzador. D’altra banda, durant el primer semestre de l’any vinent es perfilaran les activitats que es desenvoluparan l’any de la capitalitat cultural que, entre d’altres, tindran com a fil conductor Ripoll com a bressol de Catalunya i la indústria del ferro.
 
Ripoll va decidir per unanimitat de tots els partits polítics representats en el consistori, en la sessió plenària del 29 de desembre de 2009, d’optar a la designació de Capital de la Cultura Catalana 2013.
 
Ripoll 2013 serà la desena Capital de la Cultura Catalan.
 
Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana les següents ciutats:

2004: Banyoles (Pla de l’Estany)
2005: Esparreguera (Baix Llobregat)
2006: Amposta (Montsià)
2007: Lleida (Segrià)
2008: Perpinyà (Rosselló, Catalunya Nord)
2009: Figueres (Alt Empordà)
2010: Badalona (Barcelonès)
2011: Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra)
2012: Tarragona (Tarragonès)
2013: Ripoll (Ripollès)

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

21-10-2011


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024