Canal Català TV promociona la Capital de la Cultura Catalana Tarragona 2012


D’esquerra a dreta: Núria Codina, directora de Canal Català TV; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Marta Polo, directora general del Grup Canal Català TV.

Canal Català TV (www.canalcatala.com) inicia demà divendres, dia 16 de març, l’emissió de l’spot promocional de la Capital de la Cultura Catalana Tarragona 2012. Aquesta emissió es durà a terme fins a final d’any, quan Tarragona acabi la seva capitalitat cultural.

Canal Català és un grup de televisions locals privades històriques que ofereixen una programació de proximitat en les seves demarcacions, sempre vetllant per uns continguts divulgatius, didàctics, informatius i d’entreteniment, que s’emmarquin en l’espai comunicatiu català amb els pilars de la proximitat, la qualitat i la catalanitat.

Canal Català és una de les televisions oficials de l’organització Capital de la Cultura Catalana i col.labora en la difusió de les capitalitats culturals des de fa més d’un any, segons acord de col.laboració signat el 21 d’octubre de 2010.

“L’spot que ha produït l’Ajuntament de Tarragona per a divulgar la seva Capital de la Cultura Catalana 2012 és excel.lent i en pocs segons mostra la potència de la cultura i el patrimoni de la ciutat”, ha declarat avui Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana. Tudela ha afegit que “gràcies a la col.laboració de Canal Català els ciutadans podran conèixer millor el que s’està fent i es farà enguany a Tarragona. I sense cap cost per a la ciutat”.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

15-03-2012


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024