Canal Català TV promociona la Capital de la Cultura Catalana Ripoll 2013


Fotografia (d’esquerra a dreta): Núria Codina, directora de Canal Català TV; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Marta Polo, directora general del Grup Canal Català TV.


Canal Català ha iniciat avui l’emissió de l’spot promocional de la Capital de la Cultura Catalana Ripoll 2013. Aquesta emissió es durà a terme fins a final d’any, quan Ripoll acabi la seva capitalitat cultural.

Canal Català és un grup de televisions locals privades històriques que ofereixen una programació de proximitat en les seves demarcacions, sempre vetllant per uns continguts divulgatius, didàctics, informatius i d’entreteniment, que s’emmarquin en l’espai comunicatiu català amb els pilars de la proximitat, la qualitat i la catalanitat. La seva programació es pot seguir a una gran part de Catalunya a través de la TDT i també emet el seu senyal per satèl.lit en obert, amb la qual cosa la seva programació arriba molt més enllà de Catalunya.

Canal Català és una de les televisions oficials de l’organització Capital de la Cultura Catalana i col.labora en la difusió de les capitalitats culturals des d’octubre de 2010.

Núria Codina, directora de Canal Català TV, ha manifestat amb motiu de l’inici de les promocions de Ripoll 2013 que “Canal Català està plenament compromès en la promoció de la cultura catalana i visibilitzar cada any la Capital de la Cultura Catalana a través de la nostra programació permet a milers i milers de persones conèixer millor la cultura del nostre país”.

De la seva banda, Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, ha agraït la col.laboració de Canal Català i ha manifestat que “l’spot de Ripoll 2013 per a divulgar la seva Capital de la Cultura Catalana és excel.lent i en pocs segons mostra la potència de la cultura i el patrimoni de la ciutat”. Tudela ha afegit que “gràcies a la col.laboració de Canal Català els ciutadans podran conèixer millor el que s’està fent i es farà enguany a Ripoll”.

Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats de l’àmbit lingüístic català:

2004: Banyoles
2005: Esparreguera
2006: Amposta
2007: Lleida
2008: Perpinyà
2009: Figueres
2010: Badalona
2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra
2012: Tarragona
2013: Ripoll
2014: Barcelona
2015: Vilafranca del Penedès
2016: Vic

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

04-01-2013


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024