Vilafranca del Penedès elegeix el logotip de la seva Capital de la Cultura Catalana 2015


La jove dissenyadora Laia Martí Domènech ha estat la guanyadora del concurs convocat per escollir la imatge de la capitalitat cultural catalana Vilafranca 2015. Laia Martí, tècnica superior en disseny gràfic de 27 anys d'edat, ha realitzat un disseny net, clar i concís que el jurat ha valorat "pel fet que es pot reconèixer i identificar fàcilment, i per la seva versatilitat a l'hora de reproduir-lo gràficament".

La nova imatge que identificarà la capitalitat cultural de Vilafranca del Penedès es va presentar el dia 3 de febrer un acte públic a l’Auditori de Vinseum. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va destacar que la capitalitat cultural és un repte i una oportunitat per a la ciutat. “Volem situar Vilafranca i Penedès en el mapa i la capitalitat cultural és una oportunitat immillorable”, apuntava Regull. L’alcalde vilafranquí aposta perquè Vilafranca 2015 entengui “la cultura en el sentit més ampli de la paraula” i va considerar la importància de l’activitat cultural que també “fa promoció de la ciutat”.

L’autora de la imatge, Laia Martí, va mostrar la seva satisfacció pel premi i va definir el logotip premiat com una imatge que “engloba tot el que identifica Vilafranca i el Penedès dins la cultura catalana, el que representa aquesta part del territori per la seva història, l'economia, la cultura i el patrimoni: la identitat penedesenca”. Els colors que utilitza són el marró, el color de la terra i del llaurat de les vinyes, i el turquesa, en referència als paisatges penedesencs a la primavera i l'estiu, entrellaçant el verd de la vinya i el blau del cel. La icona juga amb les inicials de Vilafranca i de Capital de la Cultura Catalana, unint-les en forma de gotim de raïm.

L'acte de presentació de la imatge de Vilafranca 2015, Capital de la Cultura Catalana, va comptar amb la presència de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que va explicar l’experiència d’organització de la capitalitat cultural, i de Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana. Entre el públic assistent hi havia membres de les comissions d'experts que ja estan treballant en la configuració del programa i representants d'entitats de Vilafranca.

12-02-2014


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024