Cervera es converteix oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2019


Fotografia (d’esquerra a dreta): Marc Holgado, regidor de Cultura; Adrià Marquilles, president del Consell Comarcal de la Segarra; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana; Ramon Royes, paer en cap (alcalde) de Cervera, i Jaume Carcasona, primer tinent d’alcalde.

El paer en cap (alcalde) de Cervera, Ramon Royes, i el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han signat l'acord oficial de nominació de la ciutat de Cervera com a Capital de la Cultura Catalana 2019, en un acte que ha tingut lloc a la Sala de Plens de la paeria (ajuntament).

Royes ha destacat “la qualitat i quantitat d'activitats culturals que tenen lloc a la ciutat cada any i que ha fet possible que Cervera esdevingui capital cultural”. També ha anunciat la creació d'una comissió de treball per preparar l'esdeveniment, l'establiment de subseus de la capitalitat en d’altres poblacions de la comarca de la Segarra, millores a l'Auditori Municipal i l'organització del primer Mercat de Música Clàssica Catalana a Cervera l'any 2016.

D’altra banda, en la seva intervenció, Xavier Tudela ha afirmat que 'l'any 2019 Cervera serà el referent nacional cultural i aquest fet tindrà una gran transcendència i rellevància”.

Finalment, el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles, ha felicitat Cervera pel nomenament i ha afirmat que "el Consell donarà suport a la capitalitat cultural en l'organització dels actes", suport que també ha compromés la Diputació de Lleida.

Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats de l’àmbit lingüístic català:

2004: Banyoles
2005: Esparreguera
2006: Amposta
2007: Lleida
2008: Perpinyà
2009: Figueres
2010: Badalona
2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra
2012: Tarragona
2013: Ripoll
2014: Barcelona
2015: Vilafranca del Penedès
2016: Vic
2017: Reus
2018: Manresa
2019: Cervera

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

18-03-2015


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024