Vic presenta 80 activitats com a Capital de la Cultura Catalana 2016


D’esquerra a dreta: Marc Comas, coordinador de VICCC 2016; Susagna Roura, regidora de Cultura; Anna Erra, alcaldessa de Vic, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

A l’espera d’un mes exacte de l’espectacle inaugural “Engeguem” de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, avui s’ha presentat una programació de més de 80 activitats de diferents disciplines artístiques que el púbic podrà gaudir al llarg de tot l’any vinent. La presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; la regidora de Cultura, Susagna Roura, i el coordinador de VICCC 2016, Marc Comas.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha expressat que durant l’any vinent Vic serà punt de trobada nacional i porta d’entrada internacional al coneixement de la llengua i cultura catalanes. També ha manifestat que “el nostre país juga en la primera divisió de les capitals culturals”.

Marc Comas, coordinador del VICCC 2016 ha explicat a grans trets algunes de les activitats que es podran veure al llarg de tot l’any vinent a la ciutat de Vic i que a partir d’avui dia 16 de desembre es pot consultar de forma acurada al web www.viccc2016.cat . Comas ha explicat que a dia d’avui hi ha un total de 82 activitats programades però que està previst que es complementin fins arribar al centenar abans d’acabar l’any. L’Ajuntament de Vic, a través de la seva àrea de Cultura porta més d’un any i mig treballant amb el tema i ha buscat la complicitat amb el sector (més de 150 persones implicades) amb l’objectiu de conèixer les seves inquietuds i sensibilitats per tal de configurar la programació complerta i que avui s’ha presentat.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha manifestat que “VICCC 2016 ha de servir per fer arribar la cultura a tothom, superant les barreres econòmiques i socials”. Roura també ha posat de relleu que l’any vinent Donostia és Capital Europea de la Cultura i precisament i dins el marc de VICCC 2016 hi hauran accions d’interrelació entre les dues ciutats.

Finalment Anna Erra ha afirmat que com alcaldessa és un orgull que la ciutat esdevingui capitalitat cultural, ja que compta amb un patrimoni i atributs culturals molt importants. Ha acabat la seva intervenció dedicant unes paraules d’agraïment a tot l’equip de cultura que ha fet i fa possible aquesta iniciativa, així com també de forma especial l’exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López i Carol, qui va ser el primer que va apostar per la capitalitat cultural.

Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana:

2004: Banyoles

2005: Esparreguera

2006: Amposta

2007: Lleida

2008: Perpinyà

2009: Figueres

2010: Badalona

2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra

2012: Tarragona

2013: Ripoll

2014: Barcelona

2015: Vilafranca del Penedès

2016: Vic

2017: Reus

2018: Manresa

2019: Cervera

 

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

16-12-2015


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024