Tortosa distingeix 7 elements del seu patrimoni com a tresors de la ciutat


Representants dels tresors de Tortosa i autoritats

El Museu de Tortosa ha acollit l’acte de lliurament de diplomes acreditatius dels elements més icònics i emblemàtics  de la ciutat, elegits per votació ciutadana i convertís des d’ara en tresors del patrimoni cultural de Tortosa.

Els 7 elements que configuren des d’ara la nova ruta dels tresors de Tortosa són els següents.

  1. Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat
  2. Festa del Renaixement
  3. Catedral de Santa Maria
  4. Riu Ebre i navegació fluvial
  5. Reials col.legis
  6. Banda municipal de música
  7. Museu de Tortosa (antic escorxador) i les edificacions Modernistes

La votació ciutadana per elegir 7 tresors del patrimoni Cultural de Tortosa es va fer l’any passat com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. La cerimònia de lliurament de diplomes no s’ha pogut fer fins ara per causa de la pandèmia.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que la votació va escollir set elementstot i que “tenim la sort de tindre una ciutat molt rica en patrimoni i haurien pogut ser molts més“, ha dit. A més a més, s’ha mostrat satisfeta que siguin elements que representen la ciutat més enllà del municipi i que, a la vegada, siguin molt importants per a la ciutadania de Tortosa: ens els estimem i els portem al cor. Ara, que aquesta oportunitat ens permeti fer un pas més per donar-los a conèixer i explicar-los, i que ens en sentim encara més orgullosos“, ha insistit.

De la seva banda, Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, ha manifestat que “a partir d’ara promocionarem a nivell intern i extern la nova ruta dels tresors de Tortosa amb la voluntat de facilitar el coneixement del patrimoni de Tortosa”.

21-03-2021


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024