Igualada Capital de la Cultura Catalana dona a conèixer els resultats de votació de la campanya 7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada


D’esquerra a dreta regidor de Cultura, president Capital de la Cultura Catalana i Alcalde d’Igualada.

Igualada Capital de la Cultura Catalana dona a conèixer els resultats de votació de la campanya 7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada. El dia 16 de novembre, a les 00 h, ha finalitzat la votació en la qual han participat 1254 persones i s’han emès un total de 4225 vots.

Els 7 tresors del patrimoni cultural d’Igualada escollits per votació ciutadana són: el Claustre de l’Escola Pia (556 vots), la Festa dels Reis (488 vots), el Museu del Tren Railhome Barcelona (471 vots), l’Asil del Sant Crist (368 vots), el Museu del Traginer - Col·lecció Antoni Ros (316 vots), la Basílica de Santa Maria (302 vots) i l’Antic Escorxador (181 vots).

La resta de candidatures presentades han obtingut els següents vots: Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (179 vots), els Tres Tombs (171 vots), el Rec (172 vots), la Plaça de la Porxada (169 vots), el Museu de la Pell d’Igualada (168 vots), l’Ermita de Sant Jaume de Sesoliveres (131 vots), la Mostra d’Igualada - Fira d’espectacles infantils i juvenils (93 vots), el Portal d’en Vives i de la Font Major (88 vots), la Festa Major de Sant Bartomeu d’Igualada (87 vots), el Casino Foment (81 vots), la Igualadina Cotonera (72 vots), el Cementiri Nou (71 vots) i la Vila Romana de l’Espelt (61 vots).

Les votacions s’han vehiculat a través del web www.ccc.cat, on es podien votar d’un a set elements que formen part de les vint candidatures presentades.

Els set elements elegits per votació ciutadana, passen a formar part dels “7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada” i s’incorporen a la “Llista representativa dels tresors culturals del món”, la característica principal de la qual és que els elements que en formen part han estat elegits per votació ciutadana. Posteriorment, es farà un acte de lliurament dels diplomes acreditatius als representants dels elements escollits.

Fins ara, en l’àmbit català han incorporat elements a la “Llista representativa dels tresors culturals del món”: Catalunya, Barcelona, Badalona, Reus. El Vendrell i Tortosa. El total de campanyes d’incorporació d’elements a la Llista representativa de tresors culturals del món és de 46. A www.ccc.cat hi ha el darrer butlletí informatiu on es poden veure tots els elements incorporats a la Llista on a partir d’avui s’hi sumarà Igualada.

Aquesta campanya s’ha dut a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana 2022 i s’ha desenvolupat conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació Capital de la Cultura Catalana amb l’objectiu de promoure i divulgar el patrimoni d’Igualada d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques alhora que es potencia la participació ciutadana.

Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022 és una fita col·lectiva de ciutat que compta amb l’impuls de l’Ajuntament i fa protagonistes a les entitats i empreses culturals, juntament amb la ciutadania i agents socials. Una oportunitat per fer valdre la cultura catalana des d’un punt de vista local, des de totes les disciplines i mostrar el gran teixit cultural igualadí. La capitalitat s’encara amb l’objectiu de projectar la ciutat i mostrar la cultura com un bé essencial i un pilar de cohesió social.

17-11-2021


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024