Catalunya Nord desembarca a la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


Assistents a la taula rodona sobre la Catalunya Nord, que s’ha celebrat a la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006

Aquest dissabte, dia 1 de juliol, la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 ha iniciat el segon semestre de la seva capitalitat cultural, amb una Diada dedicada a la Catalunya Nord.
 
La sala de plens de l’Ajuntament d’Amposta ha estat l’escenari on s’ha iniciat la Diada, amb un parlament de benvinguda de l’alcalde, Joan Maria Roig, i del tinent d’alcalde de Perpinyà, Jaume Roure, amb la presència de representants de diverses entitats de la Catalunya Nord i del president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
L’acte central de la Diada ha estat una taula rodona sobre la situació i perspectives de futur de la Catalunya Nord. Han intervingut, a més de l’alcalde d’Amposta, Joan Maria Roig, i del tinent d’alcalde de Perpinyà, Jaume Roure, el president d’Arrels, Pere Manzanares; Josep Serra, president del Casal Jaume I de Perpinyà; Cristià Martínez, coordinador de l’Institut Català Comte Guifré de Perpinyà; Maria Barcons, presidenta d’Òmnium Cultural de la Catalunya Nord, i Jaume Pol, director de l’Institut Font Nova de Perpinyà.
 
Tots els assistents han expressat que el camí de futur i de creixement per a Catalunya Nord passa per l’enfortiment de les relacions amb la resta dels territoris de parla catalana, que és el seu espai natural i històric de desenvolupament. L'arribada, el 17 de febrer de 2009, del TGV a Perpinyà permetrà que el trajecte entre la capital de Catalunya Nord i la ciutat de Barcelona es pugui fer només en 45 minuts, la qual cosa permetrà incrementar el dinamisme en les relacions entre el nord i el sud.
 
Finalment, durant tota la jornada, els ampostins han pogut gaudir d’una fira de productes culturals de la Catalunya Nord i d’un concert del cantant Pere Figueres.

01-07-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019