Amposta 2006 celebra l’Any Cabrera


La Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 acull demà dissabte, dia 8 de juliol, l’activitat que marca el meridià de l’Any Cabrera, conjunt d’activitats (exposicions, itineraris, conferències, etc.) que tenen lloc coincidint amb el dos-cents aniversari del naixement del cap carlí Ramon Cabrera, personatge de gran importància històrica i ben present encara en l’imaginari popular.
 
Amb la commemoració de l’Any Cabrera es pretén fer una tasca de difusió del significat de la seva figura i de la transcendència històrica, política i social de les tensions del segle XIX; posar al dia les aportacions sobre Ramon Cabrera, el carlisme i el seu entorn; realitzar un treball coordinat entre centres d’estudis, entitats culturals i persones estudioses, i remarcar la importància de les comarques centrals dels territoris de l’antiga Corona Catalanoaragonesa, alhora que enfortir els lligams dins d’aquest espai de cruïlla, més enllà de les demarcacions administratives.

Promogut per l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià i coordinat per l’Institut Ramon Muntaner, demà se celebrarà l’itinerari carlista a Amposta. A les 10,30 h., del matí hi haurà la trobada dels assistents a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, al recinte del Castell d’Amposta. Al les 11.00 h. un conferència titulada “Ocupació carlina de l’últim tram de l’Ebre”, a càrrec de Màrius López, i a les 12.30 h. es durà a terme un itinerari des del Castell d’Amposta i vora el riu Ebre.
 
La proposta de la celebració de l’Any Cabrera, que va ser una iniciativa dels centres d’estudis de les Terres de l’Ebre, el Priorat, la Franja, el Maestrat i els ports i que coordina l’Institut Ramon Muntaner, està sent àmpliament secundada per entitats, centres d'estudis, institucions i particulars d'arreu del territori. Un dels actes centrals serà la celebració del Congrés Internacional “Ramon Cabrera i el fenomen carlista”, que tindrà lloc el mes d’octubre.

07-07-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019