Amposta 2006 protagonista d’un concurs cultural d’abast català


La Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 és la protagonista del concurs que durant tot aquest mes d’agost promou l’organització de la Capital Cultural.
 
Mitjançant els diaris Segre (a la demarcació de Lleida) i El Punt (demarcacions de Tarragona, Barcelona i Girona), i amb el suport de Catalunya Ràdio, des d’ahir dia 1 d’agost i fins a final de mes els ciutadans poden seguir el concurs “Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006”.
 
A través dels mitjans de comunicació participants, cada dia es formula una pregunta sobre aspectes diversos del nostre país, que van des de la història als esports, passant per la geografia, la literatura, la cultura popular, etc. Després de l’enunciat de la pregunta hi ha tres possibles respostes (A, B o C).  Els participants en el concurs han de respondre una de les tres contestes possibles com la correcta. Guanyarà qui hagi encertat més respostes. En cas d’empat final, un sorteig determinarà el guanyador o guanyadora del premi, que consistirà en un viatge per a dues persones a qualsevol ciutat d’Europa on hi hagi un casal català.
 
Tant els ciutadans que hi participin enviant la resposta a la pregunta del dia com els qui segueixin el concurs sense participar directament, des de l’organització promotora de la Capital de la Cultura Catalana s’espera que tothom gaudeixi del coneixement del nostre país, d’una manera lúdica i alhora rigorosa.
 
La primera pregunta formulada en el concurs i la seva corresponent resposta ha estat la següent:
 
1. Quants presidents ha tingut la institució de la Generalitat de Catalunya (1359-2006) ?:
A) 127
B) 18
C) 119

Berenguer de Cruïlles, bisbe de Girona, fou el primer president de la Generalitat l’any 1359. Josep de Vilamala va ser el darrer president d’aquesta institució abans de la promulgació del Decret de Nova Planta, que abolí la Generalitat (1716).
Més de dos-cents anys després de la seva abolició, la Generalitat és restaurada el 1931, coincidint amb l’establiment de la República. Francesc Macià en fou el primer president. L’actual president de la Generalitat, Pasqual Maragall, és el número 127 d’aquesta institució.

02-08-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019