Dues mil persones segueixen a la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 el 36è concurs nacional de vestits de paper


Les guanyadores a l’escenari després de rebre els premis

El recinte de fires de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 ha estat l’escenari, aquesta passada nit, del 36è concurs nacional de vestits de paper. Amposta celebra ininterrompudament des de 1970 aquest concurs que, juntament amb el que té lloc a Mollerussa, és l’únic d’aquestes característiques que se celebra a Catalunya. En el conjunt de l’Estat espanyol, Bilbao s’ha afegit en els darrers anys a aquesta celebració artesanal.
 
Dues mil persones van seguir en directe el concurs, en el qual han participat 41 models en quatre especialitats diferents: infantil, actual, època i fantasia.
 
Els membres del jurat, constituït per persones del món de la moda, l’estètica, les arts escèniques i la cultura, han valorat molt positivament la qualitat de les propostes presentades, totes les quals realitzades íntegrament en paper. Cada proposta presentada ha tingut una mitjana de sis mesos de treball de realització.
 
Les guanyadores del 36è concurs nacional de vestits de paper d’Amposta han estat:
 
- “Edina”, de la disenyadora per M. Carme Alegria Giné, en l’apartat de vestit infantil.
- “Lindor”, de la dissenyadora Conxita Roig Aguilar, en l’apartat de vestit actual.
- “Reina Sofia”, de la dissenyadora Rosa Camós, en l’apartat de vestits d’època.
- “Rosa màgica”, de la dissenyadora Paquita Pagà, en l’apartat de vestits de fantasia.

Finalment, el premi a la millor model ha estat per a Marité Llusià Queral, que va exhibir el vestit “Lluna”, de la dissenyadora Lídia Giné Barrera.

19-08-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019