La Capital de la Cultura Catalana promou la capital cultural del Brasil


L’Organització Capital de la Cultura Catalana va instaurar i promou anualment la Capital Brasilera de la Cultura. Olinda (Pernambuco) és la capital cultural del Brasil d’enguany i São João del Rei (Minas Gerais) serà la capital cultural 2007, després que s’hagi signat oficialment aquesta setmana la seva nominació.
 
El projecte de la Capital Cultura del Brasil compta amb el suport dels ministeris federals de Cultura i Turisme de Brasil i, també, de la Unesco.
 
El President del Bureau Internacional de Capitals Culturals i de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, s’ha mostrat molt satisfet amb l’elecció de la segona capital cultural del cinquè país més poblat del món. Ha manifestat que “Brasil i la seva cultura s’estan obrint molt al món en els darrers anys i la seva capital cultural és un instrument de cohesió interna i projecció internacional positiva. D’altra banda, com a catalans, ens fa molta il.lusió haver posat en marxa aquest projecte al Brasil, com ho estem fent també a d’altres zones del món”.
 
São João del Rei és una ciutat fundada fa tres-cents anys. Té una població de gairebé cent mil persones i un patrimoni cultural reconegut internacionalment. São João del Rei és una urbs amb una activitat cultural molt destacable, amb dues orquestres bicentenàries, responsables de la gran tradició de música sacra del municipi. Té moltes esglésies d’estil barroc miner, les quals tenen un peculiar sistema de comunicació mitjançant el so de les campanes.

03-09-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019