Dos compositors residents a València guanyen el I premi internacional de música de banda “Adolf Ventas” de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


Roda de premsa de presentació del veredicte del I concurs internacional de composició per a música de banda “Adolf Ventas”, donat a conèixer avui a la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006. Començant per la dreta: Javier Escrihuela, president de la societat musical la Lira Ampostina; Antoni Sabaté, director dels serveis territorials del departament de Cultura a les terres de l'Ebre; Ferrer Ferran, compositor, director i president del Jurat; Adolf Ventas, compositor i membre del Jurat; Margarida Maigí, regidora de Cultura de l'ajuntament d'Amposta; Enrique Rivera, de Rivera Editores.

“Arca de Noé” del compositor Óscar Navarro, resident a Novelda (Vinalopó Mitjà – Alacant), ha guanyat avui el I premi internacional de música de banda “Adolf Ventas”, dotat amb sis mil euros i convocat amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006. Atesa la qualitat de les obres presentades s’ha concedit un accésit, dotat amb dos mil euros, que ha estat per a l’obra “Tirant lo Blanc”, del compositor Enrique Hernandis, resident a Càrcer (Ribera Alta – València).

Un total de divuit composicions, provinents dels territoris de parla catalana, de la resta d’Estat espanyol, Alemanya, França, Itàlia i Llatinoamèrica, han optat a guanyar el I concurs internacional de composició per a música de banda “Adolf Ventas”, que ha convocat la Societat Musical La Lira Ampostina, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006, amb la col.laboració del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i de l’Ajuntament d’Amposta.

El jurat del premi ha estat constituït pels prestigiosos compositors Ferrer Ferran, Jeff Penders i el propi Adolf Ventas. Totes les composicions participants són obres simfòniques per a banda i tenien una durada mínima de deu minuts i màxima de vint.

La Societat Musical La Lira Ampostina ha convocat aquest concurs de composició amb l’objectiu de fomentar i enriquir el patrimoni musical i cultural de les bandes de música, així com també per a estimular la creativitat dels compositors d’aquesta àrea musical, engrandint d’aquesta manera el repertori original escrit per a banda o orquestra de vents i percussió.
 
La Banda de música La Lira Ampostina estrenarà la composició premiada amb el I concurs internacional de composició per a música de banda “Adolf Ventas” durant el concert de Santa Cecília, que s’oferirà a l’Auditori-Teatre de la Societat, el mes de novembre.

06-09-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019