Dos mataronins i un lleidatà guanyen el concurs “Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006”


El concurs “Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006”, que s’ha publicat durant tot el mes d’agost en el diari El Punt, per a les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona i, també, en el diari Segre, per a la demarcació de Lleida, i amb la col.laboració de Catalunya Ràdio, ja té guanyadors. Es tracta de Montserrat Calvet i Francesc Camp, de Mataró (Maresme), i Eloi Balletbó, d’Oliana (Alt Urgell). Aquests tres concursants, d’entre més de dos-cents que han participat en el concurs, han tingut la constància de fer el concurs cada dia del mes d’agost i han encertat també les trenta preguntes formulades.
 
Dóna la casualitat que els mataronins Montserrat Calvet, de 72 anys, i Francesc Camp, de 75, es coneixen des de fa força anys però no sabien que tots dos estaven seguint el concurs “Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006”.
 
“Quan l’organització Capital de la Cultura Catalana em va contactar per dir-me que havia encertat totes les preguntes formulades no sabia que en Francesc també havia participat. Un dia després, ens vam trobar i li vaig dir que havia estat una de les guanyadores del concurs de la Capital Cultural i, aleshores, ell em va dir que també havia participat i també havia guanyat. Va ser un sorpresa absolutament inesperada”, declara Montserrat Calvet.
 
De la seva banda, Francesc Camp manifesta que el concurs li ha semblat “molt interessant perquè he pogut conèixer coses que no sabia i, en d’altres casos, tot i saber-ho m’ha obligat a fer un esforç per contrastar la resposta”.
 
Tant Montserrat Calvet com Francesc Camp expressen que, en algunes ocasions han consultat la família abans de respondre, per la qual cosa afirmen que “aquest tipus d’iniciatives motiven a conèixer millor la nostra cultura i permet que hi participi la gent del teu voltant. Espero que l’any vinent es torni a fer”.
 
Eloi Balletbó Guixés ha estat també guanyador del concurs. Balletbó, de 20 anys, nascut a Lleida i resident a Oliana (Alt Urgell), des de setembre de 2004 està estudiant Enginyeria de Telecomunicacions, especialitat so i imatge, a Terrassa, on resideix durant la setmana.
 
“El concurs l'he trobat molt idoni, declara Eloi Balletbó, sobretot per fer-lo durant l'agost, un mes que es força tranquil. A través del concurs he après moltes coses relacionades amb la nostra cultura que no sabia (en alguna pregunta vaig estar cercant la resposta durant més de tres hores) i també he vist que certes coses estudiades a l'assignatura d'història de batxillerat m'han estat útils. A part de ser un concurs també ha estat un bon motiu de distracció i per aprendre coses noves. En el meu cas la meva mare ha après encara més que jo. Espero que l'any vinent, quan la Capital de Cultura Catalana sigui Lleida, es torni a fer un concurs similar, ja que sense la nostra cultura no seríem el que som. Finalment, voldria expressar que he trobat adequat el baix cost del missatge SMS que s’havia d’enviar cada dia per participar en el concurs.“
 
Tots tres concursants han decidit, de mutu acord, repartir-se el premi, que era d’un viatge per a dues persones a qualsevol ciutat d’Europa on hi hagi un casal català.

07-09-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019