Les capitals culturals Amposta 2006 i Lleida 2007 unides per la música de banda


La Banda Municipal de Lleida i la Lira Ampostina van interpretar conjuntament la peça “Amposta 2006”, escrita amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana d’Amposta.

Aquest dissabte al vespre, dia 23 de setembre, s’ha celebrat a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida el concert inaugural de Fembanda, tercera edició del festival de música de banda “Germans Roig i Torné”, que ha servit per a crear un nou lligam entre les capitals de la cultura catalana Amposta 2006 i Lleida 2007.
 
Amb motiu de la capitalitat cultural de Lleida 2007, la Banda Municipal, encapçalada per Amadeu Urrea, i l’Ajuntament de Lleida han organitzat una coproducció conjunta amb la banda de música la Lira Ampostina, d’Amposta, localitat que aquest any és la Capital de la Cultura Catalana.  
 
La pluja caiguda el dissabte sobre Lleida va obligar l’organització a traslladar el concert des de la concorreguda plaça Sant Joan a l’auditori Enric Granados. Al matí, les dues bandes van trobar-se a l’auditori municipal per preparar les peces conjuntes. Tant Amadeu Urrea, director de la banda municipal de Lleida, que té deu anys d’antiguitat, com Octavi Ruiz, director de la banda La Lira Ampostina, que té noranta anys d’existència, van felicitar-se per l’oportunitat de poder tirar endavant el projecte i van engrescar als més de cent músics participants a gaudir de la jornada.
 
Al concert de La Lira Ampostina i de la Banda Municipal de Lleida hi van assistir, entre altres, Àngel Ros, alcalde de Lleida, Xavier Sàez, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida i president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Javier Escrihuela, president de la Societat Musical la Lira Ampostina.
 
La banda municipal de Lleida i la banda de música La Lira Ampostina van interpretar conjuntament dues peces, la primera de les quals, ‘Suite Hebraica’, amb arranjaments de M. González, va estar dirigida per Amadeu Urrea, mentre que Octavi Ruiz dirigia ‘Amposta 2006’, obra composada pel mestre ampostí Adolf Ventas per commemorar la Capital de la Cultura Catalana 2006.  
 
Al final del concert, Amadeu Urrea va lliurar al director de la Lira Amposta la partitura de l’obra ‘Ronda Morisca’, de R. Roig, compositor lleidatà que el 1906 va escriure aquesta peça recuperada l’any passat.

24-09-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019