Dos projectes europeus del món clàssic es presentaran dissabte a Amposta 2006 en el II Fòrum Auriga


El segon Fòrum Auriga, sobre el llegat grecoromà de Catalunya, se celebrarà els propers dies 4 i 5 de novembre Amposta, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana d’enguany.

El Fòrum està promogut per la revista Auriga, l’única publicació en català de divulgació del món clàssic i se celebra anualment a la ciutat capital cultural.

Participaran en el Fòrum Auriga més d’un centenar de persones d’arreu de Catalunya, entre els quals els màxims responsables del llegat grecoromà dels territoris de parla catalana. Entre altres, hi assistiran la directora del Museu d’Arqueologia de Catalunya, la directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, el secretari general de la Fundació Bernat Metge, el director del Museu de Badalona, el director del MAC-Empúries, el director del Museu Comarcal del Montsià, la presidenta de la Societat Catalana d’Estudis Clàssics, el director de Tàrraco Viva, etc.

Els especialistes del llegat grecoromà que es reuniran a Amposta dialogaran sobre l’estat actual d’aquest patrimoni cultural, encara avui força desconegut i que en els darrers anys està tenint una important revitalització.

Exemples d’aquesta actualitat grecoromana són els dos projectes d’abast europeu que han volgut presentar-se al Fòrum Auriga. Un és el projecte de recuperació i valorització de la Via Augusta i l’altre és la presentació de la digitalització de col.lecció de papirs de l’Arxiu Històric de la Companyia de Jesús a Catalunya que, amb els seus gairebé 2.000 papirs, és una de les més grans d’Europa.

Amb motiu del Fòrum Auriga, el Museu Comarcal del Montsià ha organitzat l’exposició “El procés de romanització a les Terres de l’Ebre”, que es podrà visitar fins el dia 7 de gener de 2007.

30-10-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019