Ciutats d’Estats Units, Mèxic, Brasil i Argentina distingeixen Xavier Tudela, president de la Capital de la Cultura Catalana, pel seu treball cultural a Amèrica


Xavier Tudela (dreta), amb l’alcalde de Cuzco (Perú), el passat 12 d’octubre en aquesta ciutat que fou capital de l’imperi Inca.

La ciutat de Guadalajara (Jalisco), de dos milions d’habitants i segon municipi més important de Mèxic, ha distingit Xavier Tudela, president de les organitzacions Capital Americana de la Cultura i Capital de la Cultura Catalana, mitjançant reconeixement públic signat per l’alcalde de Guadalajara, “per la seva important col.laboració en la integració cultural del continent americà”.

Guadalajara és la quarta ciutat que distingeix Xavier Tudela pel seu treball cultural a Amèrica. Prèviament ho havien fet Austin (Texas, Estats Units d’Amèrica); Curitiba (Paranà, Brasil) i Córdoba (Córdoba, Argentina).

En els darrers deu anys, Xavier Tudela ha promogut la instauració i desenvolupament de la Capital Americana de la Cultura, que pretén ser un instrument d’integració interamericà des de l’àmbit de les ciutats i de la cultura. Aquesta iniciativa té el reconeixement i suport del Parlament Llatinoamericà i del Parlament Europeu. D’altra banda, l’organització promotora de la capital cultural del continent americà està acreditada davant de l’Organització dels Estats Americans (OEA), per unanimitat dels 34 països membres. Xavier Tudela ha participat en diverses assemblees anuals de la OEA i ha intervingut en la darrera Cimera de les Amèriques, celebrada a Mar del Plata (Argentina), on va exposar davant dels ministres d’afers estrangers de l’hemisferi americà la necessitat de potenciar la cultura com a element d’inclusió social.

Finalment, Xavier Tudela ha promogut la instauració i la celebració anual del “Dia Interamericà de la Cultura”. En la darrera edició d’aquesta jornada hi varen participar ciutats de més de la meitat de països del continent americà.

06-11-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019