Representants de capitals europees de la cultura visitaran Amposta aquest proper cap de setmana


Aquest proper divendres, dia 24 de novembre, representants de quatre anteriors capitals europees de la cultura visitaran la ciutat de Tarragona, candidata a la Capital Europea de la Cultura 2016, per conèixer la ciutat i explicar la seva experiència en el desenvolupament de les capitals europees de la cultura. Posteriorment es desplaçaran a Amposta per a conèixer l’actual Capital de la Cultura Catalana. Els assistents seran els següents:
 
- Spyros Mercouris (Grècia)
Responsable de la Capital Europea de la Cultura Atenes 1985, primera capitalitat cultural de la història, i germà de Melina Mercouris, ministra grega de cultura i persona que proposà la creació de la Capital Europea de la Cultura.
 
- Joerg-Ingo Weber (Alemanya)
Capital Europea de la Cultura Berlín 1988
 
- Ivonne Rego (Portugal)
Capital Europea de la Cultura Lisboa 1994
 
- Rodolfo Maslias (Grècia)
Capital Europea de la Cultura Tessalònica 1997
 
Tant en la visita a Tarragona, com en la d’Amposta estaran acompanyats per Joan Maria Roig, alcalde d’Amposta, i pel president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
Els quatre representants de les capitals europees de la cultura seran rebuts oficialment al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Amposta el dissabte dia 25 de novembre a les 10.00 h. del matí. Més tard oferiran una roda de premsa, en la qual detallaran l’experiència de la seva Capital Europea de la Cultura.
 
Durant l’estada a Amposta visitaran el Museu Comarcal del Montsià, la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó i altres equipaments culturals de la ciutat.

20-11-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019