Representants de capitals europees de la cultura valoren molt positivament Amposta 2006 i Tarragona 2016


Fotografia 1: Recepció dels representants de les capitals europees de la cultura al Saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona.
Fotografia 2: Recepció dels representants de les capitals europees de la cultura a la Diputació de Tarragona.
Fotografia 3: Recepció dels representants de les capitals europees de la cultura al Saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta.

Representants de quatre capitals europees de la cultura han acabat aquest diumenge, dia 26 de novembre, la visita de tres dies que han fet a la ciutat de Tarragona, en la seva condició de candidata a la Capital Europea de la Cultura 2016, i a Amposta, com a Capital de la Cultura Catalana 2006.
 
Els representants de les capitals culturals europees que han visitat Catalunya han estat:
 
- Spyros Mercouris (Grècia)
Responsable de la Capital Europea de la Cultura Atenes 1985, primera capitalitat cultural de la història, i germà de Melina Mercouris, ministra grega de cultura i persona que proposà la creació de la Capital Europea de la Cultura.
 
- Jöerg-Ingo Weber (Alemanya)
Capital Europea de la Cultura Berlín 1988
 
- Ivonne Rego (Portugal)
Capital Europea de la Cultura Lisboa 1994
 
- Rodolfo Maslias (Grècia)
Capital Europea de la Cultura Tessalònica 1997
 
Tant en la visita a Tarragona com en la d’Amposta han estat acompanyats per Joan Maria Roig, alcalde d’Amposta, i pel president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
A Tarragona han visitat la ciutat i han estat rebuts pel President de la Diputació, Joan Aregio i, també, a l’Ajuntament, per part dels tinents d’alcalde Albert Vallvé i Maria del Carme Duch.
 
En roda de premsa a l’Ajuntament de Tarragona els representants de les capitals europees de la cultura van expressar que “Tarragona té com a avantatge, en relació a les altres ciutats candidates a la Capital Europea de la Cultura 2016, el seu gran dinamisme i haver estat declarada Patrimoni de la Humanitat. Un segon actiu molt important és que aquesta candidatura és la de tot Catalunya i, finalment, que Xavier Tudela, el responsable de la preparació de la candidatura, té una gran experiència en l’àmbit de les capitals culturals i coneix molt bé els criteris que ha de seguir la candidatura per assolir la victòria”.
 
En la posterior vista a Amposta, el representants de les capitals europees de la cultura han valorat molt positivament el dinamisme cultural de l’actual Capital de la Cultura Catalana, que han pogut viure en directe a través dels concerts que la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica han ofert aquest cap de setmana i a les visites que han efectuat a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, Museu del Montsià, etc. Alhora, han expressat que “Catalunya i la resta de territoris de parla catalana són capdavanters i innovadors en la promoció de les capitals de la cultura, ja que la Capital de la Cultura Catalana arriba a quatre estats europeus, el que fa d’aquesta capitalitat cultural una iniciativa de dimensió europea”.

26-11-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019