La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 realitzarà més de mil actes


D’esquerra a dreta: Francesc Morreres, vicepresident del Consell Comarcal del Segrià; Antoni Argilés, delegat territorial del Govern de Catalunya a Lleida; Xavier Sàez, tinent d’alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Lleida i president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC); Àngel Ros, alcalde de Lleida; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana; Isidre Gavín, president de la Diputació de Lleida; José Angel Flores, subdelegat del Govern central a Lleida.

Aquest dimarts, dia 12 de desembre, la ciutat de Lleida ha presentat la programació de la seva Capital de la Cultura Catalana 2007, que serà inaugurada amb una cerimònia solemne i un gran espectacle de carrer el dia 13 de gener de l’any vinent i que donarà pas a un any on la cultura serà la protagonista amb més d’un miler d'activitats programades de tots els àmbits, organitzades pel propi Ajuntament de Lleida, altres institucions i per més de dues-centes cinquanta entitats de la ciutat, les quals tindran una participació molt activa en la capitalitat.
 
Entre els actes destaquen la celebració del centenari de Josep Lladonosa, l’homenatge a Ricard Vinyes, el 140è aniversari d’Enric Granados, exposicions, la commemoració del tres-cents aniversari de la caiguda de Lleida davant les tropes borbòniques, la participació a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, trobades de diferents sectors culturals d’arreu dels territoris de parla catalana, concerts, etc.
 
D’altra banda, abans d’iniciar oficialment la seva capitalitat cultural, Lleida està a punt d’assolir el miler de voluntaris que, amb el nom d’Amic de la Capital de la Cultura Catalana, tindrà una participació activa en el desenvolupament de la capitalitat.
 
Després de la presentació del programa d’actes, els representants de les institucions locals s’han fet una fotografia a la Seu Vella de Lleida per simbolitzar la unitat i la complicitat política i institucional que hi ha entorn Lleida 2007. Hi ha participat:
 
- Àngel Ros, alcalde de Lleida.
- Xavier Sàez, tinent d’alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Lleida i president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC).
- Isidre Gavín, president de la Diputació de Lleida.
- Francesc Morreres, vicepresident del Consell Comarcal del Segrià.
- Antoni Argilés, delegat territorial del Govern de Catalunya a Lleida.
- José Angel Flores, subdelegat del Govern central a Lleida.
- Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.
 
Lleida serà la quarta Capital de la Cultura Catalana de la història, després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006 i abans no sigui el torn de Perpinyà 2008.

12-12-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019