Dues mil persones acomiaden a Amposta la seva Capital de la Cultura Catalana 2006


En el Pavelló Firal d’Amposta podem veure, d’esquerra a dreta: Xavier Sitjà, alcalde d’Esparreguera, Capital de la Cultura Catalana 2005; Joan Maria Roig, alcalde d’Amposta, Capital de la Cultura Catalana 2006; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana; Xavier Sàez, tinent d’alcalde de Cultura de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007, i Jaume Roure, tinent d’alcalde de Cultura de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008.

La ciutat d’Amposta ha acomiadat aquest dissabte al vespre la seva Capital de la Cultura Catalana 2006. Dues mil persones han celebrat la cloenda de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006, tercera capital cultural dels territoris de parla catalana després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005 i abans no sigui el torn de Lleida 2007 i Perpinyà 2008.
 
La festa de comiat d’Amposta 2006 es va iniciar al Pont Penjant, va continuar pels principals carrers de la ciutat i va finalitzar al Pavelló Firal, condicionat de gala.
 
Durant aquest any, s’han celebrat a Amposta un total de 306 activitats, amb motiu de la seva capitalitat cultural, una mostra de les quals van poder veure a través d’un audiovisual els assistents a la festa de comiat, que varen ser obsequiats amb una reproducció del Pont Penjant, que ha estat el símbol de la Capital de la Cultura Catalana d’enguany.
 
En l’apartat de les intervencions, Joan Maria Roig, alcalde d’Amposta, va destacar que “la capitalitat ha significat per a Amposta un exercici d’autoestima extraordinari perquè amb voluntat podem arribar a fites molt importants” Roig va destacar també que “hem establert ponts amb la resta de territoris de parla catalana i d’Europa”, alhora que va recordar la forta participació de la ciutadania en tots els actes de la capitalitat.
 
De la seva banda, el Secretari General del Departament de Cultura i Comunicació, Lluís Noguera, va posar èmfasi en el fet que la capitalitat cultural és una aportació de la societat civil al conjunt del país i va felicitar-se perquè les cinc primeres capitalitats de la cultura catalana representen molt bé la gran riquesa cultural que té Catalunya.
 
La resta d’intervencions dels representants de la Diputació de Tarragona, Consell Comarcal del Montsià, la regidora de Cultura d’Amposta, els responsables de les capitals culturals Esparreguera 2005, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i de l’organització promotora van expressar que la capital de la cultura permet a municipis mitjans i grans del país exposar i compartir la seva riquesa cultural amb la resta del territori, alhora que cohesiona  i potencia el conjunt de l’àmbit lingüístic i cultural català.
 
La festa de comiat de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 va finalitzar amb la interpretació dels himnes “Oh! Amposta” i “ Els Segadors”.
 
La ciutat de Lleida, Capital de la Cultura Catalana 2007, farà la cerimònia d’obertura de la seva capitalitat el dia 13 de gener de l’any vinent.

17-12-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019