"Nord del Sud / Sud del Nordé─¨ darrera exposici?? de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


Demà dissabte, dia 23 de desembre, la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 inaugura é─˙Nord del Sud / Sud del Nordé─¨ la darrera exposició de la seva capitalitat cultural, que tindrà lloc al Museu Comarcal del Montsià fins el 27 de febrer de lé─˘any vinent.

Lé─˘exposició é─˙Nord del Sud / Sud del Nordé─¨ vol, mitjan?▀ant la utilització del marc de referència i denominador comú que és lé─˘espai transversal de relació entre Catalunya, el País Valencià i la Franja dé─˘Aragó, cercar una cru?ělla dé─˘artistes, obres, llenguatges i discursos visuals. Lé─˘activitat queda configurada a lé─˘entorn dé─˘una exposició itinerant que esdevé una plataforma que mostra lé─˘activitat creativa jove, com a punt de referència per a la contemporane?ětat i les arts visuals, i que té la particularitat de desenvolupar-se en aquest espai frontissa, que per ell mateix marca el centre del que sé─˘entén com àmbit cultural català. Exposició sense especialització ni tema, que cerca una mostra de presències, de jocs de contrastos i similituds interdisciplinàries entre temps i cultura, natura i territori, llenguatges i tecnologia, coneixement i conceptes, pràctica artística i societat.

Lé─˘exposició reuneix obres dé─˘autors joves de les comarques de les Terres de lé─˘Ebre, el Matarranya i el Maestrat. A partir del treball de la documentació i la recopilació de dades realitzada pel Museu del Montsià, que ha comptat amb la colé─ólaboració de les escoles dé─˘art, galeries i centres culturals del territori, els comissaris, Carles Guerra, Manel Margalef i Antònia P. Ripoll, han seleccionat lé─˘obra i els treballs de 15 artistes joves procedents dé─˘Alcanar, Amposta, Calaceit, Miravet, Santa Bàrbara, Tortosa i Vinaròs.

Els artistes seleccionats són: Didac Alcoba, Assumpta Arasa, Jordi Balart, Paz Bu?▒uel, Jordi Castells, David Curto, Rosa Curto, Jordi Fosch, Jesús Geira, Pili Lanau, Anna Polo, Alfred Porres, Pep Sebastià, Loli Valsells i Jaume Vidal.

Lé─˘exposició sé─˘emmarca en el si de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006, que sé─˘ha articulat durant tot aquest any al voltant del lema é─˙Amposta, pont de la cultura catalanaé─¨.

22-12-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019