El president de la Capital de la Cultura Catalana qualifica “d’èxit total” Amposta 2006, ciutat que diumenge finalitza la seva capitalitat cultural


En el Pavelló Firal d’Amposta podem veure, d’esquerra a dreta, el passat 16 de desembre: Xavier Sitjà, alcalde d’Esparreguera, Capital de la Cultura Catalana 2005; Joan Maria Roig, alcalde d’Amposta, Capital de la Cultura Catalana 2006; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana; Xavier Sàez, tinent d’alcalde de Cultura de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007, i Jaume Roure, tinent d’alcalde de Cultura de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008.

Diumenge vinent, dia 31 de desembre, la ciutat d’Amposta finalitzarà oficialment la seva Capital de la Cultura Catalana 2006, tercera capitalitat cultural catalana de la història després de Banyoles 2004 (Pla de l’Estany), Esparreguera 2005 (Baix Llobregat) i abans no sigui el torn de Lleida 2007 (Segrià) i Perpinyà 2008 (Rosselló).
 
El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha declarat avui que “Amposta 2006 ha estat un èxit total”. Tudela ha recordat que “com va quedar reflectit en l’acte d’obertura de la capitalitat, el 14 de gener, en l’acte oficial de cloenda, celebrat el 16 de desembre, i la resta de tres-centes activitats realitzades durant l’any, la ciutadania ha participat de manera decidida en la capitalitat cultural. Tothom ha pogut sentir-se actor principal d’aquesta iniciativa, el que ha permès un augment de la cohesió social”.
 
Xavier Tudela ha volgut destacar també en aquest comiat d’Amposta 2006 la participació del teixit econòmic local en el cofinançament d’activitats, la promoció positiva de les Terres de l’Ebre que s’ha assolit arreu del territori i la internacionalització de la cultura catalana a través d’Amposta.
 
En el capítol de reconeixements per l’èxit de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006, el president de la capital cultural ha fet esment especial a l’alcalde de la ciutat, Joan Maria Roig, “que ha sabut establir les complicitats necessàries perquè ningú se sentís exclòs, a l’equip humà de la capitalitat a Amposta i a sis entitats de la població, capdavanteres en el desenvolupament de les activitats, com han estat la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, la Societat Musical La Lira Ampostina, la Societat Musical la Unió Filhàrmònica, el Museu Comarcal del Montsià, l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià i l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta”.
 
Si Banyoles 2004 va tenir el repte històric d’iniciar de manera pràctica la Capital de la Cultura Catalana i Esparreguera 2005 va consolidar la proposta, Amposta 2006 ha posat el llistó molt alt per a Lleida 2007, Perpinyà 2008, etc. Amposta, conclou Xavier Tudela, “ha demostrat que la nostra nació mil.lenària és capaç d’assolir qualsevol desafiament col.lectiu si tothom treballa amb un mateix objectiu”.

29-12-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2019